Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Βούτσης: Δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της Αριστεράς – Δεν νοούνται διαγραφές για εκφορά πολιτικών απόψεων ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου

Για τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών, ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την εκλογική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη που τον ανέδειξε πρόεδρο του πολιτικού φορέα, αναφέρθηκε ο τ. προέδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο OPEN και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο κ. Βούτσης δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Είναι αδιανόητες οι αυξήσεις των τιμών στο σούπερ μάρκετ και την βενζίνη. Κάπου πρέπει να δοθεί ο λογαριασμός, κάποιος να πάρει την ευθύνη. Η κυβέρνηση θεωρεί πως το εκλογικό αποτέλεσμα σφράγισε και έδωσε, όχι απλά ανοχή, αλλά ασυλία και ασυδοσία στο να μην παίρνουν τα μέτρα που πρέπει».

Για το κυρίαρχο ζήτημα των εξελίξεων στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κ. Βούτσης τόνισε πως: «Η παρούσα κατάσταση των τελευταίων ετών με τις επάλληλες κρίσεις απαιτεί να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και να υπάρχει μια σύγχρονη, νέα Αριστερά, με μια πολιτική συμμαχιών με τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Αυτή είναι μια αναγκαιότητα που πρέπει να υπηρετήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατά τη γνώμη μου δεν υπηρετείται από απόψεις που θέλουν μια μετάλλαξη και μια μετατόπιση σε κεντρώο κόμμα της σημερινής ριζοσπαστικής και ευρύτερης Αριστεράς. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πρέπει να συζητηθεί στο Συνέδριο μας.

Είναι σαφές πως “παίχτηκε” κάτι το οποίο είναι προβληματικό, δηλαδή χωρίς να γίνει μία συζήτηση για το ποιες ήταν οι αιτίες της εκλογικής ήττας και της γενικότερης υποχώρησης των ποσοστών του κόμματος κυκλοφόρησε ένα σενάριο, προφανώς όχι από μόνο του, κυνηγιού μαγισσών. Ένα σενάριο περί υπονομευτών που προέρχονται και από τη λεγόμενη “παλιά φρουρά” του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νέα γενιά που βρισκόταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό το σενάριο υπήρξε το μέσο έτσι ώστε να παρουσιαστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη ως αντισυστημική, εναντίον των μηχανισμών των κομμάτων και κυρίως περιβεβλημένη με την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε και έχει μια ευρύτατη από όλους μας αποδοχή.

Έχει συμβεί το εξής που δηλητηριάζει πάρα πολύ την κατάσταση. Το αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε. Ο κόσμος να έρχεται σε μένα, που περιόδευσα στα εκλογικά κέντρα και να λέει “σύντροφε Βούτση, ήρθαμε να ψηφίσουμε τον Αλέξη, ψηφίζοντας τον Κασσελάκη”. Θέλω να πω πως αυτό πέρασε. Αυτή ήταν η ιστορία. Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε την στάση που κράτησε και ότι είχε να πει το είπε στο Ζάππειο και έμεινε δίπλα.

Αυτό, το διχαστικό και αναπαραγόμενο από πολλές πλευρές ψεύτικο αφήγημα, έχει δημιουργήσει ένα δηλητήριο καθώς υπάρχουν εστίες μέσα στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά Μέσα, με τροφοδοτούμενους κεντρικούς λογαριασμούς, με μία κουλτούρα fake news, ύβρεων και ανθρωποφαγίας, η οποία δυσκολεύει πολύ την κατάσταση. Αυτός ο ασύδοτος βόθρος του διαδικτύου δημιουργεί ένα πρόβλημα, όχι για επικείμενη ρήξη, αλλά ένα ζήτημα ψυχολογικής συνοχής».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Όλα τα κόμματα πρέπει να δουν από εδώ και πέρα ότι οι ψηφοφορίες του κόσμου για τους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να γίνονται με κάποιες προϋποθέσεις για το ποιοι συμμετέχουν, ποια παράδοση και δραστηριότητα έχουν, όπως υπάρχουν για όλα τα όργανα. Σε μας δεν υπήρχε τέτοια δικλίδα κατά κάποιον τρόπο. Αυτό σημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής και δεν έχει εξοικείωση στην πολιτική και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ο ίδιος άλλωστε έχει ομολογήσει, θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και μπορεί να είμαστε αναποτελεσματικοί απέναντι στο στόχο μας που είναι να αποδομηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της Αριστεράς. Για αυτό υπάρχουν τα Συνέδρια και έχει αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή να γίνει Συνέδριο τον Νοέμβριο. Υπάρχουν τα πολιτικά όργανα, που είναι επίσης εκλεγμένα και τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν συγκληθεί έτσι ώστε ο νέος πρόεδρος να παρουσιάσει το πολιτικό του σχέδιο, εφόσον υπάρχει ή και εφόσον έχει διαμορφωθεί από τους συνεργάτες του.

Υπάρχει μία τροφοδοτούμενη κινδυνολογία για διαγραφές, μία προκλητική και απαράδεκτη πίεση δια του διαδικτύου για απομάκρυνση όσων εκφράζουν διαφορετική κριτική άποψη γι’ αυτά που συμβαίνουν. Τονίζω το αυτονόητο της παράδοσης και του καταστατικού μας, ότι δεν νοούνται διαγραφές για την εκφορά πολιτικών απόψεων και ιδιαίτερα πάνω σε ζητήματα που εκκρεμούν για συζήτηση ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος».

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έχω 38 χρόνια στην αγορά, έχω περάσει από πολλούς κύκλους: εργαζόμενος, επιχειρηματίας, καθηγητής στο πανεπιστήμιο… Αυτήν την αγορά που την ξέρω θα υπηρετήσω και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενώ πριν λίγους μόλις μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να μαζέψει τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι απολύσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη, με τελευταία αυτή του Γιώργου Τσίπρα, επιχείρησε το πρωί...

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ανάμεσα στις οποίες είναι και ηλεκτρονική επιτήρηση με «βραχιολάκι» κατ΄εξαίρεση και αιτιολογημένα. Όπως είπε, κανόνας...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr