Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στις 11 Οκτωβρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της deloitte που βρίσκονται στην οδό Φραγκοκλησιάς 3 Α στο Μαρούσι, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Όπως αναφέρει το σωματείο «Η Τρίαινα», η κινητοποίηση θα γίνει για «το θέμα της Ειδικής Διαχείρισης και τις καθυστερήσεις στην επαλήθευση και στην κατάρτιση του πίνακα διανομής».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν τις κινήσεις που έκαναν την τελευταία περίοδο και ήταν οι ακόλουθες:

«Τη Δευτέρα 02-10-2023 πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:.

Την παράταση του προγράμματος με το Πολεμικό Ναυτικό

• Για την απόδοση στην ειδική διαχείριση του παρακρατηθέντος φόρου , του ΦΠΑ κλπ.

• Τις καθυστερήσεις στην επαλήθευση και στην κατάρτιση του πίνακα διανομής από την Ειδική Διαχείριση

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι: Για την παράταση του προγράμματος με το Πολεμικό Ναυτικό, μας επανέλαβε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αντίρρηση και θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα, αν το ζητήσει το Υπουργείο Άμυνας.

Για την απόδοση στην Ειδική Διαχείριση του παρακρατηθέντος φόρου, του ΦΠΑ κλπ, ότι η πολιτική βούληση του Υπουργού Οικονομικών είναι να δοθούν, και θα δοθούν μόλις επέλθουν όλες οι αναγκαίες υπηρεσιακές συμφωνίες και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν από την ειδική διαχείριση, κατά κύριο λόγο, στους εργαζόμενους.

Και τέλος για τις καθυστερήσεις από την ειδική διαχείριση δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης (Υπουργείο, Σωματείο, Ειδική Διαχείριση) με στόχο να διευκρινιστούν και να ξεπεραστούν τα επικαλούμενα από την Ειδική Διαχείριση εμπόδια και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Παράλληλα, στα πλαίσια του συνεχιζόμενου αγώνα μας και της δραστηριοποίησης μας προς όλες τις κατευθύνσεις έχουμε στείλει επιστολές προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητώντας συνάντηση μαζί τους για να ενημερωθούν για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να αναδείξουν το πρόβλημα και να μεσολαβήσουν για την επίλυσή του.

Την Τρίτη 03-10-2023 συναντηθήκαμε με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Και αναμένουμε την ανταπόκριση και των υπολοίπων κομμάτων.

Ακόμη συμμετείχαμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 04-10-2023 στο υπουργείο Οικονομικών όπου είχαμε επαφές με βουλευτές και συνδικάτα.

Τέλος, για την κατάθεση της τροπολογίας για την επέκταση του προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες και πιέσεις, λάβαμε την προφορική δέσμευση από την πλευρά των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας ότι θα προωθηθεί προς ψήφιση και θα αφορά ακόμη ένα τρίμηνο με αναδρομική ισχύ.

Μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες συναντηθήκαμε χθες Πέμπτη 05-10-2023 με τον υπουργό Επικρατείας κ. Παπασταύρου, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι, εφόσον το ζητεί το Υπουργείο Άμυνας και είναι σύμφωνο και το Υπουργείο Οικονομικών, η Κυβέρνηση θα φέρει τη σχετική τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή. Σε νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Άμυνας, μας γνωστοποιήθηκε ότι ετοιμάζεται η τροπολογία και θα κατατεθεί το γρηγορότερο στη Βουλή.

Με όλους τους Υπουργούς και τους εκπροσώπους τους, συζητήσαμε και πάλι το θέμα των θέσεων εργασίας μας. Μας εξέφρασαν την καταρχήν Κυβερνητική βούληση να διασφαλιστούν εργασιακά οι εργαζόμενοι που δεν θα προσληφθούν από το νέο επενδυτή, και ότι στόχος είναι το όλο θέμα να έχει λήξει μέχρι τέλους του έτους, εντός δηλαδή της παράτασης του προγράμματος του ΠΝ που θα επέλθει με την νέα τροπολογία. Μας δηλώθηκε δε, ότι αυτή η παράταση θα είναι η τελευταία».

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 10:30, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων «Ενισχύοντας την Ελλάδα με...

ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των  Επιστολών Προσφοράς και Αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70 και...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο έχει μετατρέψει τις απαλλοτριώσεις σε νέο όπλο για το 2024. Η ρωσική κυβέρνηση απείλησε να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία της Δύσης στη Ρωσία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή του επιτυχία, ο θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη, σε σκηνοθεσία...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr