Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας για την εναρξη των Ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» και «ΩΡΙΩΝ 22»

Την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης) επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Από χθες η εν λόγω Αεροπορική Βάση αποτελεί το επίκεντρο της οργάνωσης και συνδυαστικής διεξαγωγής της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ 22», και της Διεθνούς Άσκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «ΩΡΙΩΝ 22».

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (KEAT) και το Κέντρο Επιχειρήσεων (WHITE CELL) της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 22», όπου του έγινε ενημέρωση από τον Διοικητή του ΚΕΑΤ για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της, παρουσία των Επικεφαλής των Ξένων Αποστολών (Detachment Commanders) και του εμπλεκόμενου προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ που έχει ενταχθεί στο WHITE CELL για την διασύνδεση με την «ΩΡΙΩΝ 22».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ καλωσόρισε τις Ξένες Αποστολές και ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για την έως τώρα εντυπωσιακή απόδοση του στα εξεταζόμενα αντικείμενα. Επισήμανε επίσης την αξία της ανταλλαγής εμπειριών και δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σημαντικές Ασκήσεις στην περιοχή της Μεσογείου, με την εξέταση ολοένα και πιο εξελιγμένων, ρεαλιστικών και απαιτητικών σεναρίων.

Αναφέρθηκε επιπλέον στην συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή Ξένων Αποστολών στη σειρά των Ασκήσεων ΗΝΙΟΧΟΣ, στην ιδιαίτερα επωφελή διασύνδεση με την «ΩΡΙΩΝ 22», όπως και στην συμμετοχή 2 Αεροπλανοφόρων του CHARLES DE GAULLE και του USS HARRY S. TRUMAN και των πλοίων συνοδείας τους, που συμβάλλουν καθοριστικά στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας και στην βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα απαιτητικές διακλαδικές συνέργειες σε διαρκώς και ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εξήρε τον επαγγελματισμό των συμμετεχόντων, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός των Ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» και «ΩΡΙΩΝ 22», η συμμετοχή πληθώρας μέσων Στρατού Ξηράς, Αεροσκαφών, Ναυτικών Μονάδων, και Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από 20 χώρες και η διεξαγωγή πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων ιδιαίτερα απαιτητικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, αναβαθμίζουν την σειρά Ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ» διευρύνοντας το πεδίο της σε επίπεδο «ΗΝΙΟΧΟΣ PLUS».

Τέλος και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και «ασφαλείς προσγειώσεις» στους συμμετέχοντες, ανανέωσε το ραντεβού για την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, (DV Day), η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022 στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Κατά την παραμονή του στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στους χώρους οργάνωσης και σχεδίασης της «ΗΝΙΟΧΟΣ 22», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Ελληνικό και Ξένο προσωπικό που συμμετέχει στην Άσκηση, το οποίο και συνεχάρη για την επίδοση του, που συμβάλει καταλυτικά στην επιτυχία της.

Στις Ασκήσεις «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» και «ΩΡΙΩΝ 22» επί Ελληνικού εδάφους εμπλέκονται συνολικά 1.900 στελέχη, και επιπλέον συμμετέχουν τα Αεροπλανοφόρα της Γαλλίας CHARLES DE GAULLE και των ΗΠΑ USS HARRY S. TRUMAΝ με τα πλοία συνοδείας τους, 130 Αεροσκάφη και Ελικόπτερα όλων των τύπων από 20 συνολικά Χώρες, καθώς και 10 Μονάδες Επιφανείας του ΠΝ.

Η διεξαγωγή της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» παράλληλα με τις Ασκήσεις «ΩΡΙΩΝ 22» και «ΛΑΙΛΑΨ 1/22», η διάδραση μεταξύ των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και Ειδικών Μονάδων των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός μέσων και προσωπικού ξένων Χωρών συμπεριλαμβανομένων 2 Αεροπλανοφόρων καθιστούν την εν λόγω συνδυασμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μοναδική στο είδος της, και καταδεικνύουν το υψηλό επίπεδο συνεργειών που παρέχουν οι Ελληνικές ΕΔ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου της Χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά άρθρα

ΕΘΝΙΚΑ

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός...

ΕΘΝΙΚΑ

Ακόμη περισσότερο ενισχύεται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με την απόκτηση των ελικοπτέρων Romeo, των πιο σύγχρονων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων παγκοσμίως. Το 2025 το πολεμικό ναυτικό παραλαμβάνει...

ΕΘΝΙΚΑ

«Εκφράζουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του, στον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το...

ΕΘΝΙΚΑ

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στη πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ολόκληρη η Κύπρος θα μπορούσε σήμερα να ανήκει...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr