Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

Ο Δεκάλογος του Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Νικολαου Μπαρδη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών ( ΣΝΔ ), απ’όπου αποφοίτησα ως Σημαιοφόρος Μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού ( ΠΝ ). Οταν ήμουν σε αποστολή στις ΗΠΑ με το ΠΝ, γράφτηκα στο Old Dominion University, Va απ’όπου, μετά απο αρκετά χρόνια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, απέκτησα BSc in Mechanical Engineering. Ομιλώ Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, και συνεννοουμαι στα Ισπανικά και Αραβικά.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία ———————————————- 1970-1973 : Αξιωματικός ΠΝ 1973-1979 : Ναυπηγεία TERRIN, Marseille, France : Μηχανικός ( Engineer Ship Manager ) υπεύθυνος επισκευών πλοίων και άλλων πλωτών μέσων. 1979- 1989 : ALSTOM, Paris, France : Διευθυντής επισκευών και συντήρησης εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ( Power Plants ) 1989-2009 : VEOLIA, Paris, France : Διευθ. Διαχείρισης Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Απορριμμάτων ( Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ινδία ), με αποστολές στις 5 Ηπείρους. 2010-2013 : ΕΥΔΑΠ : Διευθύνων Σύμβουλος 2013-έως σήμερα : Σύμβουλος ( Consultant ) Πσγκόσμιας Τράπεζας και Διεθνών Οργανισμών, σε θέματα Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Απορριμμάτων .

Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητα μου για Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του νυν Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, με μοναδικό κίνητρο να βοηθήσω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου, για την πραγματική βελτίωση των πολυπαθών τομέων, Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Απορριμμάτων . Οι απο δεκαετίες συμβουλές μου στους εκάστοτε υπεύθυνους ( πολιτικούς και διοικητικούς ), στους προαναφερθέντες τομείς, δεν ευοδώτησαν. Κατά συνέπεια θεώρησα χρήσιμο για τον τόπο, να ασχοληθώ άμεσα και προσωπικά ( εάν φυσικά εκλεγώ ) με τα θέματα αυτά. Γνωρίζω επακριβώς, τι πρεπει να γίνει, πως θα γίνει και ποιά θα είναι τα αποτελέσματα και το όφελος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας. Χρειάζεται επαγγελματική προσέγγιση, τεχνικές και διοικητικές γνώσεις, μεθοδολογία στην οργάνωση των έργων και των υπηρεσιών, χρηστή διαχείρηση των οικονομικών πόρων, διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών για την πρόοδο των έργων, για να γνωρίζουν τι και γιατί πληρώνουν, καθώς και που επενδυύονται τα διαθεσιμα κονδύλια.

Δεν λογίζεται ενας παγκόσμιος προορισμός όπως η Σαντορίνη, να στερείται βασικών υπηρεσιών σε αυτούς τους τομείς. Στον τομέα της Υδευσης – Αποχέτευσης, χρειάζεται :

– Να υπάρχει ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ στην βρύση ΟΛΩΝ.

– Να αποχετεύονται ΟΛΑ τα κτίρια ( σπίτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλπ ).

– Να εξαλειφθούν οι δυσοσμίες σπο τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμμάτων ( ΚΕΛ – Βιολογικοί ), καθώς και από τα αντλιοστάσια.

– Να επαναχρησιμοποιούνται τα επεξεργασμένα λύμματα ( 75-80 % του καταναλωμένου νερού ) για δευτερεύουσες χρήσεις ( αγροτική άρδευση, γέμισμα πισινών, πλυντήρια ιματιδμού και αυτοκίνητων ) και πρωτίστως ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ του υπέρ αντλημένου Υδροφοτου Ορίζοντα.

– Να τοποθετηθούν σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υδρομετρητές ( smart meters ) για την ακριβέστερη μέτρηση της κατανάλωσης, συνεπώς δικαιότερης τιμολόγησης για τους καταναλωτές.

Στον τομέα των Απορριμμάτων, χρειάζεται αναβάθμιση των υπηρεσιών περισυλλογής και καθαρισμού των δημοσίων χώρων

. – Επανασχεδιασμος της τοποθέτησης των κάδων, κατόπιν μελέτης με προσδιορισμό χρήσης ( οικισκά, εμπορικά, ανακυκλώσιμα ) και της θέσης αυτών.

– Χρήση νέων κάδων με τσιπάκια ( smart bins ) με σκοπό την αποτελεσματικότερη, οικολογικότερη και οικονομικότερη περισυλλογή.

– Στοχευμένη περισυλλογή από τους μεγάλους παραγωγούς ανακυκλώσιμων ( ξενοδοχεία, εστιατόρια, super markets, καταστήματα τουριστικών ειδών ) με σκοπό την διαλογή στην πηγή , καθώς και την εξοικονόμηση χρήσης μεγάλων απορριμματοφόρων και προσωπικού.

– Καθημερινό πλύσιμο των απορριμματοφόρων, των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, με τα επεξεργασμένα νερά των ΚΕΛ.

Γνωρίζω επακριβώς πως τα ανωτέρω θα υλοποιηθούν, με κοστολόγηση, ρεαλιστικό πρόγραμμα και συνέπεια. Δεν υπάρχει χρόνος για κούφια λόγια, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και πολιτικάντικη παρά φιλολογία. Ή θα πάμε μπροστά, μεταβαίνοντας στην ψηφιακή εποχή, ή θα παραμείνουμε στο τέλμα κάποιας άλλης εποχής, για την οποία δεν είμαστε περήφανοι. Οι Σαντορινιοί και Θηρασιώτες έχουν το μέλλον τους και αυτό των παιδιών τους, κυριολεκτικά, στο χέρι τους

 

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα πολιτικά συμπεράσματα των ευρωεκλογών αλλά και στα επόμενα βήματα του κυβερνητικού έργου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ...

ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει (14/6) Ο Βασίλης Σπανάκης. Όπως αναφέρεται στον επίσημο προσωπικό του ιστότοπο: Γεννήθηκα στην Αθήνα και...

ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση έκανε η ΠΟΕ-ΟΤΑΑ στη ΙΖ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του νέου Εποπτικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση να προβάλλει τις εργασιακές της διεκδικήσεις με αποδέκτες τους Δημάρχους, έλαβε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιώντας συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, και ώρα 9.30...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr