Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι βρήκε νέο διευθύνοντα σύμβουλο για το Twitter

Ο Έλον Μασκ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι βρήκε νέο διευθύνοντα σύμβουλο για το Twitter, ή την X Corp. όπως ονομάζεται πλέον – και πρόκειται για γυναίκα. Δεν την κατονόμασε, αλλά είπε ότι θα ξεκινήσει σε περίπου έξι εβδομάδες.

Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter το περασμένο φθινόπωρο και από τότε το διευθύνει ο ίδιος, είχε επιμείνει ότι δεν θα είναι ο μόνιμος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla ανέφερε χθες σε ένα tweet ότι ο ρόλος του θα μετατραπεί στο να είναι εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας του Twitter.

Στα μέσα Νοεμβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σε δικαστήριο του Delaware ότι δεν θέλει να είναι διευθύνων σύμβουλος σε καμία εταιρεία.

Κατά την κατάθεσή του, ο Μασκ δήλωσε: «Αναμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter και να βρω κάποιον άλλον να το διευθύνει με την πάροδο του χρόνου».

Ένα μήνα αργότερα, τον Δεκέμβριο έγραψε στο Twitter: «Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη δουλειά». Η υπόσχεση αυτή ήρθε αφού εκατομμύρια χρήστες του Twitter του ζήτησαν να παραιτηθεί σε μια δημοσκόπηση που δημιούργησε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος και υποσχέθηκε να τηρήσει.

Τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε συνέδριο ότι ανέμενε να βρει διευθύνοντα σύμβουλο για το Twitter με έδρα το Σαν Φρανσίσκο «πιθανότατα προς το τέλος του τρέχοντος έτους».

Οι αναλυτές που παρακολουθούν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Twitter χαιρέτισαν την είδηση, ακόμη και χωρίς να γνωρίζουν ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης. Η διαφημιστική δραστηριότητα του Twitter έχει δεχθεί πλήγμα υπό την ασταθή διακυβέρνηση του Μασκ, αν και ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε στο BBC τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία είναι τώρα «περίπου ισοσκελισμένη».

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν περίπου 2% την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση του Μάσκ. Οι μέτοχοι της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανησυχούσαν για το πόσο μεγάλο μέρος της προσοχής του δαπανάται στο Twitter.

Η θητεία του Μασκ στο τιμόνι του Twitter υπήρξε χαοτική και έχει δώσει διάφορες υποσχέσεις και διακηρύξεις που ανακάλεσε ή δεν ακολούθησε ποτέ. Ξεκίνησε την πρώτη του μέρα απολύοντας τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, ενώ ακολούθησε περίπου το 80% του προσωπικού της. Έχει ανατρέψει το σύστημα επαλήθευσης της πλατφόρμας και έχει μειώσει τον έλεγχο του περιεχομένου και τις διασφαλίσεις κατά της διάδοσης της παραπληροφόρησης.

Πηγή: AP

 

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακά θα γίνεται η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, (Α.1055/2024). Η...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, στα πλαίσια του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 16-4-2024, στον Ταύρο, από την Ομάδα Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών Αττικής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 33χρονος...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αλλά μία πιθανή ημερομηνία «απάντησης» στο Ιράν, με βάση τις εκτιμήσεις θα ήταν πριν από τις 22...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr