Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΟΤ προάγει τον εναλλακτικό τουρισμό περιπέτειας και δραστηριοτήτων στη φύση

Ολοκληρωμένο διαφημιστικό πρόγραμμα για την προβολή των προορισμών Νυμφαίου (Δυτική Μακεδονία) και Πάρκου Πέλιστερ (Bitola, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) υλοποιεί ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας «advenTOUR, Adventure across the borders» – «INTERREG IPA 2014-2020» για την Ελλάδα και την Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα προωθεί και στηρίζει την ανάπτυξη των δύο προορισμών, ως μοντέλων για την ανάπτυξη βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού δραστηριοτήτων στην φύση, ικανών να προσελκύσουν επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Νυμφαίο, στη Δυτική Μακεδονία, είναι ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με την UNESCO ενώ το Εθνικό Πάρκο Pelister, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί πόλο έλξης για ταξιδιώτες, που αναζητούν υπαίθριες δραστηριότητες στη φύση.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει τις δυο περιοχές, που απέχουν λιγότερο από δύο ώρες μεταξύ τους, ως ένα διασυνοριακό ενιαίο τουριστικό προορισμό που έχει τις προϋποθέσεις να στηρίξει τις τοπικές οικονομίες, μέσω της δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων με άξονα τις αρχές της βιωσιμότητας και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος «advenTOUR, Adventure across the borders» είναι ο ΕΟΤ, η Χ.Α.Ν.Θ και η διαχειριστική αρχή του Πάρκου Πέλιστερ. Ειδικότερα, ο Ε.Ο.Τ. ως εταίρος δημοσιότητας ανέλαβε τη μελέτη των δύο προορισμών και των κυριότερων τουριστικών πόρων και δυνατοτήτων τους, με στόχο την ανάπτυξη νέων τουριστικών εμπειριών και ανέπτυξε ελκυστικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο και ειδικό διαφημιστικό φυλλάδιο με τα σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο ΕΟΤ διοργάνωσε επίσης δύο ταξίδια εξοικείωσης (29/09-01/010/23) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, Travel bloggers και Providers από την Ελλάδα, την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Βουλγαρία. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την φύση και στους δυο προορισμούς (Νυμφαίο και Πέλιστερ), ακολούθησαν πρόγραμμα ξενάγησης και ορειβασίας στο πάρκο Πέλιστερ και στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο. Έκαναν κανό στην λίμνη Ζάζαρη, επισκέφτηκαν τους χώρους του προγράμματος Αρκτούρος και τη Νίκειο Σχολή και ξεναγήθηκαν στην παλαιά πόλη της Μπίτολα αλλά και στο κτήμα Άλφα.

Τους προσκεκλημένους συνόδευσαν στελέχη του ΕΟΤ, που τους ενημέρωσαν για τη στρατηγική προβολής της χώρας ως προορισμού ιδανικού για ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες στη φύση. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιασθούν στους τοπικούς φορείς και τους παρόχους υπηρεσιών, οι δράσεις, τα αποτελέσματα και οι ευκαιρίες που αναδύονται για τις τοπικές κοινωνίες.

www.ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 10:30, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων «Ενισχύοντας την Ελλάδα με...

ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των  Επιστολών Προσφοράς και Αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70 και...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο έχει μετατρέψει τις απαλλοτριώσεις σε νέο όπλο για το 2024. Η ρωσική κυβέρνηση απείλησε να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία της Δύσης στη Ρωσία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή του επιτυχία, ο θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη, σε σκηνοθεσία...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr