Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γιάννης Βρούτσης έδωσε την «εκκίνηση» των δράσεων του #BeΑctiveHellas για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παραβρέθηκε στην εκκίνηση των δράσεων του #BeΑctiveHellas για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα νέα παιδιά που μυούνται στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, αλλά και να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΙΟΠ, Γιάννη Παπαδημητρίου και την Πρέσβειρα του προγράμματος #BeΑctiveHellas, χάλκινη Ολυμπιονίκη μας στο Πεκίνο, Βιργινία Κραβαριώτη, σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για το σύνολο του πληθυσμού όλων των ευρωπαϊκών χωρών να ασχοληθούν με την άθληση, εντάσσοντας τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή τους σε κάθε ηλικία.

Ειδικά για τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός και οι Αξίες του, που γαλουχούν χαρακτήρες, αποτελούν διέξοδο και εναλλακτική μορφή εποικοδομητικής απασχόλησης. Ειδικά στην εποχή μας που, η ολοένα αυξανόμενα εμπλοκή του πληθυσμού σε μία παθητική στάση παρακολούθησης των γεγονότων από ηλεκτρονικές οθόνες, αποτρέπει την εξάσκηση.

«Είμαστε σήμερα εδώ, στον ιστορικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, στην εκκίνηση των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού μέσω του #BeΑctiveHellas, για να δώσουμε το μήνυμα σε όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, καταγωγή, να ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό» τόνισε ο κ. Βρούτσης και υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός αποτελεί εργαλείο συνοχής των κοινωνιών, μέσω της κοινωνικοποίησης των μελών τους με όρους ισότητας και δικαιοσύνης. Ειδικά τα νέα παιδιά μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και τις αξίες του, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα τους, συνάμα με την υγιή ανάπτυξη του οργανισμού τους».

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που οι φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ξεκίνησαν με ναυταθλητισμό, με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, που σηματοδοτούν την Ελλάδα μας. Στοιχεία που ως νησιώτης τα αγαπώ και πάντα τα αναζητώ στις αποδράσεις μου, χαρακτηριστικά της πατρίδας μας που προσελκύουν τα νέα παιδιά, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας για να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και στις αξίες του» και κατέληξε λέγοντας «στο Υπουργείο Αθλητισμού ετοιμάζουμε σειρά επιπλέον μεταρρυθμίσεων με πυλώνα μας την ενίσχυση της άθλησης σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δράσεις σαν κι αυτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, επιδιώκουμε να αποτελέσουν τον “μαγνήτη” για τον κόσμο σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε».

Την εκδήλωση του #BeΑctiveHellas τίμησαν με την παρουσία τους και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Ολυμπιονίκης, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στη διευθύντρια, στον υποδιευθυντή και σε πέντε ακόμα υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας, φόρεσαν οι αστυνομικές Αρχές, μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο των...

ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση της σκηνής σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου για την προεδρία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από πολλές ημέρες ο ουρανός στη χώρα μας δεν θα έχει σκόνη, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες ήδη εκδηλώνονται στα βορειοανατολικά σύμφωνα με το μετεωρολόγο...

ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο πέντε γυναικών, μελών του ισραηλινού στρατού, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023 από τη βάση Nahal Oz, δημοσιοποίησε σήμερα...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr