Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η νέα ανάρτηση-φωτιά του ιατροδικαστή Λέων – «Έχω πολλά ερωτηματικά για την αμέλεια»

Νέο «λάδι στη φωτιά» σχετικά με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα έριξε με ανάρτησή του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων καθώς είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας οι οποίες, όπως εξηγούσαν ιατροδικαστικές πηγές στο Newsbomb.gr, «θα δείξουν τον δρόμο στην υπόθεση».

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα». Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου» έγραψε ο Γρηγόρης Λέων στην ανάρτησή του παραθέτοντας και τη σχετική βιβλιογραφία.

«Αυτό που θέλει να υπενθυμίσει η συγκεριμένη ανάρτηση είναι ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι θεράποντες ιατροί γιατί υπάρχουν λίγα περιστατικά ανά τον κόσμο» εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο κ. Λέων μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «κρατάω πολλά ερωτηματικά για την αμέλεια, προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχει παρέμβαση». «Έχουμε πάρα πολύ υλικό. Είναι ευτύχημα ότι τα δύο παιδιά έχουν νοσηλευτεί από εξαιρετικά νοσηλευτικά κέντρα. Έχουμε μια μάνα που μας έχει περιγράψει την όλη διαδικασία. Όλα αυτά θα αποδώσουν με σιγουριά αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Εξηγώντας ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας ο Γρηγόρης Λέων είπε ότι «δεν είναι μόνο να βρούμε το τι έχει συμβεί, αλλά να αποκλείσουμε και το τι δεν έχει συμβεί». «Στο τρίτο περιστατικό προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι δεν υπάρχει κάποια παθολογία, αλλά πάμε να εξαντλήσουμε ότι δεν υπήρχε κάποιο φάρμακο, άρα ψάχνουμε να βρούμε αν κάποια φάρμακα που ήταν παραπάνω από το φυσιολογικό να προκάλεσαν το θάνατο», σημείωσε, εξηγώντας πως «τότε θα πάμε σιγά σιγά στη λύση του μυστηρίου».

Δήλωσε πως, «όλες οι μέχρι τώρα εξετάσεις και στα τρία παιδιά έχουν αποκλείσει να υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα» και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να δούμε αν όντως υπάρχει παρέμβαση, αποκλείοντας κάθε ερωτηματικό».

Οι τοξικολογικές εξετάσεις
Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί –κατά την πιθανότερη εκδοχή- μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Το γεγονός ότι εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς φαίνεται ότι οι αρμόδιοι επιδιώκουν να διασταυρώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε αποτελέσματα που θα μας διαφωτίσουν. Η έρευνα θα καταλήξει σε συμπέρασμα. Έχουν βρεθεί στοιχεία που θεωρώ ότι είναι σημαντικά», λέει καλά πληροφορημένη πηγή. Από τις έρευνες προέκυψε ότι δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το θάνατο του παιδιού, ενώ δεν εντοπίστηκαν ούτε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής έρευνας έκρινε ότι τα δείγματα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αξιολόγησης, με αποτέλεσμα οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας να σταλούν σε εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, στο εργαστήριο του ΑΠΘ υπάρχει δυνατότητα ειδικής επεξεργασίας των δειγμάτων και εξειδικευμένης ανάλυσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συγκεκριμένη ουσία μπαίνει στο μικροσκόπιο της έρευνας. Συγκεκριμένα το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι εάν χορηγήθηκε στο παιδί ουσία που δεν σχετίζεται με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε ή εάν χορηγήθηκε στην 9χρονη μεγαλύτερη δόση φαρμάκου από την ενδεδειγμένη.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι προβληματισμό προκάλεσε συγκεκριμένη ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, χωρίς ακόμα να είναι σε θέση οι αρμόδιοι να αποφανθούν για το κατά πόσο η ύπαρξή της οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Μάλιστα, δεν αποκαλύπτεται ποια είναι αυτή η ουσία που προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον.

Τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα. Και αυτό διότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τοξικολογικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα έχει στα χέρια του στοιχεία που μπορεί να «ξεκολλήσουν» την έρευνα. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι το βάρος έχει πέσει στην ιατροδικαστική έκθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα. Και αυτό διότι από εκεί μπορούν να προκύψουν απτά αποτελέσματα που να μπορούν να οδηγήσουν στη συλλογή αδιάψευστων στοιχείων.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

«Να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή»,...

ΕΛΛΑΔΑ

Οργανωμένοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι, έτσι περιγράφονται από αστυνομικές πηγές οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας ότι από σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 έως και...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε νέες δορυφορικές εικόνες αποτυπώνεται η έκταση του φαινομένου της αφρικανικής σκόνης που έπνιξε ολόκηρη την Ελλάδα. Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Aqua της...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr