Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας – Η χρήση της

Η κεταμίνη είναι αναισθητικό ταχείας δράσης που χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνιατρική αλλά σπάνια σε ανθρώπους.

Δεν είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε νοσοκομεία.

Σε μικρές, μη αναισθητικές δόσεις, η κεταμίνη είναι ισχυρό παραισθησιογόνο και προκαλεί αποσύνδεση, κατάσταση στην οποία η προσοχή και τα συναισθήματα του ατόμου αποστασιοποιούνται από το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι φορές που η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε βγει σε εκπομπές για τον θάνατο των παιδιών της

Για το λόγο αυτό η κεταμίνη χρησιμοποιείται παράνομα ως ναρκωτικό με την ονομασία Special K.

Σε αντίθεση με άλλα αναισθητικά, η κεταμίνη δεν καταστέλλει την καρδιακή λειτουργία και την αναπνοή στις συνήθεις δόσεις και για τον λόγο αυτό θεωρείται κατάλληλο αναισθητικό για επείγουσες επεμβάσεις σε βαριά τραύματα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αναισθητικό σε παιδιά, ακόμα κι αν πάσχουν από ορισμένες μορφές καρδιοπάθειας.

Τι μπορεί να προκαλέσει

Ανάλογα πάντως με τη δόση, η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία και, σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο λόγω καταστολής του αναπνευστικού συστήματος.

Την παρουσία κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας αποκάλυψε χθες, στο Live News του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται πιθανώς την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το αναισθητικό δεν είχε χορηγηθεί στο κορίτσι από τους γιατρούς.

«Η κεταμίνη έχει αντίστοιχη χρήση με το χάπι βιασμού»

Ο θάνατος των τριών παιδιών από την Πάτρα και το κουβάρι που αρχίζει να ξεδιπλώνεται έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα. Οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές και ραγδαίες.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στο Mega και εξήγησε τι είναι η κεταμίνη, η ουσία που οι τοξικολογικές έδειξαν ότι βρέθηκε στην Τζωρτζίνα.

Αναφορικά με την ουσία κεταμίνη, ο κ. Μαρακάκης επισήμανε πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε περιπτώσεις βιασμού, καθώς μέσω αυτού κάμπτονται οι αντιστάσεις του ατόμου και πέραν των καρδιολογικών προβλημάτων, δημιουργεί και αμνησία, κενά μνήμης, συμπεριφοράς «και μπορεί να μετατρέψει τον άνθρωπο σε ένα εντελώς άβουλο ον».

Σημείωσε δε, πως έχει αντίστοιχη χρήση με το χάπι βιασμού.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως στην περίπτωση που η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τρίτο παράγοντα έγινε σε υγρή μορφή και ενέσιμα στον ορό του παιδιού.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

«Να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή»,...

ΕΛΛΑΔΑ

Οργανωμένοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι, έτσι περιγράφονται από αστυνομικές πηγές οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας ότι από σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024 έως και...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε νέες δορυφορικές εικόνες αποτυπώνεται η έκταση του φαινομένου της αφρικανικής σκόνης που έπνιξε ολόκηρη την Ελλάδα. Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Aqua της...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr