Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Μαυροειδάκος στο Πρώτο για πανεπιστημιακή αστυνομία: Εδώ και τέσσερις μήνες, με απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, ήδη οι συνάδελφοί μου περιπολούν στην Αττική (audio)

«Αν διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη, του καινούργιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δεν λέει πουθενά, καταργώ, λέει επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της. Κρατήστε μικρό καλάθι σε αυτό, διότι έρχεται χειμώνας. Μακάρι να μην γίνει τίποτα και να μη χρειαστεί να επεμβαίνουν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις μέσα στα πανεπιστήμια, που δεν είναι η καλύτερη εικόνα. Εμείς γι’ αυτό θέλαμε να λειτουργεί αποτρεπτικά άοπλος ο αστυνομικός, έτσι ώστε να μην φτάνουμε στην καταστολή. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως θα φτάσουμε στην καταστολή». Με αυτή τη δήλωση ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» με τον Γιώργο Πίκουλα, το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ύστερα από τις ανακοινώσεις του υπουργού.

Σχετικά με τους 1060 ειδικούς φρουρούς που αποτελούν την ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ο κ. Μαυροειδάκος, καταρχήν, σημείωσε πως υπάρχει μια παρανόηση και εξήγησε ότι ο ειδικός φρουρός είναι βαθμός στην Ελληνική Αστυνομία, μετά είναι αστυφύλακας, υπαρχιφύλακας, αρχιφύλακας και ούτω καθεξής. «Άρα δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Απλώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είχαν προσληφθεί σαν ειδικοί φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά για να επανδρώσουν τις ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τις γνωστές ΟΠΠΙ, που είχε γίνει μεγάλος ντόρος» ανέφερε.

«Οι συνάδελφοι αυτοί έκαναν αβλαβείς διελεύσεις στην αρχή, έξω από τα πανεπιστήμια. Δηλαδή ποτέ δεν λειτούργησε η Πανεπιστημιακή αστυνομία. Σαν ομοσπονδία αστυνομικών και ειδικών φρουρών, είχαμε μία συνάντηση τότε με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τους είπαμε, αφού οι πρυτάνεις- και εκεί είναι το μυστικό, αλλά αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα που ας το βρουν οι πολιτικοί και να το λύσουν- αφού οι πρυτάνεις μετά από συσκέψεις που κάνανε με την πολιτική ηγεσία, πολύμηνες συσκέψεις, είχαν υποσχεθεί ότι θα βάλουν και τουρνικέ ελεγχόμενης πρόσβασης και φωτισμό και κάμερες και αυτά όλα θα εποπτεύονται από τις περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας, από ειδικούς φρουρούς, δηλαδή από αστυνομικούς με λίγα λόγια, οι οποίοι θα ειδοποιούσαν και θα ήταν άοπλοι, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και πολύ σωστά να είναι άοπλοι, να μην προκαλούν τη φοιτητική κοινότητα, οι οποίοι θα ειδοποιούσαν τους συναδέλφους τους αν χρειαζόντουσαν ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν φαινόμενα βίας, ανομίας, κλοπών, αυτό δεν έγινε. Και εμείς είχαμε συμφωνήσει ότι δεν μπορούν οι συνάδελφοι μας, αφού δεν προσφέρουν κάποιο έργο, ας απορροφηθούν στην αστυνόμευση, δηλαδή να πάνε στα αστυνομικά τμήματα ένοπλοι, γιατί ειδικοί φρουροί είναι, μπορούν να φέρουν όπλο. Έτσι, εδώ και τέσσερις μήνες, με απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, ήδη οι συνάδελφοί μου περιπολούν, στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής» περιέγραψε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ως προς την ανακοίνωση του κ. Μηταράκη και την διευκρίνιση στη συνέχεια από το Μαξίμου, ο κ. Μαυροειδάκος σχολίασε «βλέπουμε ότι αυτό έγινε διότι δεν ενημερώθηκε απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε σωστά ο υπουργός».

Επιπλέον, ανέφερε ένα σημείο ακόμα, το οποίο φαίνεται πως βρίσκει αντιδράσεις στην αστυνομία. «Σήμερα βγήκε μία διαταγή, όπου πρέπει να εκπαιδεύονται λέει οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ -αυτή τη στιγμή ο κόσμος σέβεται και αγαπάει την ομάδα ΔΙΑΣ- το ξέρουμε όλοι αυτό, είναι τα παιδιά πάνω στις μηχανές που καταστέλλουν την εγκληματικότητα, αυτοί οι συνάδελφοι δεν βεβαίωναν τροχονομικές παραβάσεις, δεν ήταν αυτή η δουλειά τους, ούτε επέβαλαν διοικητικά πρόστιμα, δεν ήταν ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός και έτσι η κοινωνία τους έβλεπε με διαφορετικό μάτι και τους αγαπούσε. Τώρα θέλουν να επιβάλλουν πρόστιμα οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, να ασχοληθούν όχι με τα καθήκοντά τους» σημείωσε.

«Είναι κινήσεις που μας προκαλούν μεγάλη εντύπωση. Έχουμε βέβαια μια συνάντηση προγραμματισμένη στις 25 του μήνα, ήδη όμως βγάζουμε μια ανακοίνωση» επισήμανε ο κ. Μαυροειδάκος, σημειώνοντας «δεν υπήρχε κανένας λόγος ειλικρινά να υπάρχουν όλες αυτές οι ανακοινώσεις, ενώ μία είναι η ανακοίνωση που ενδιαφέρει την αστυνομική οικογένεια και εμείς αυτό περιμέναμε, να υλοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι το επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Δεν ακούσαμε κάτι γι’ αυτό όμως».

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 10:30, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων «Ενισχύοντας την Ελλάδα με...

ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των  Επιστολών Προσφοράς και Αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70 και...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο έχει μετατρέψει τις απαλλοτριώσεις σε νέο όπλο για το 2024. Η ρωσική κυβέρνηση απείλησε να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία της Δύσης στη Ρωσία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή του επιτυχία, ο θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη, σε σκηνοθεσία...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr