Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχιζόμενες πλημμύρες στην περιοχή των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας – Δυσκολίες στην πρόσβαση σε αυτά

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Περιφερειάρχη Αττικής και το Δήμαρχο Ελευσίνας, έστειλε το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, τονίζοντας πως: «Για άλλη μια φορά, η έλλειψη των αναγκαίων έργων, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οδήγησε με τις πρώτες έντονες βροχές να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της περιοχής “Καλυμπάκι”, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Χαριλάου Τρικούπη, που βρίσκεται μπροστά από τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, η οποία πλημμύρισε, για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν: «Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας προς τα αρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Δήμο Ελευσίνας και τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει τα αναγκαία έργα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα με τους πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή να διαιωνίζεται.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού. Συγκεκριμένα, παραμένουν κενές 7 θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, 3 θέσεις οδοντιάτρων, 3 θέσεις γιατρών εργασίας ενώ δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος. Λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, πνευμονολόγοι, δερματολόγοι ενώ και ο μοναδικός ωτορινολαρυγγολόγος στερείται αναγκαίο εξοπλισμό.

Κενές είναι και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων στο 1ο Κέντρο Υγείας ενώ στο Σταθμό Μάνας και Παιδιού υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, που ασχολείται μόνο με τους εμβολιασμούς παιδιών
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν αναπληρώθηκαν ούτε οι δύο χειρουργοί που συνταξιοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας χειρουργός στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου.

Αντίστοιχα, είναι κενές 14 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 10 θέσεις επισκεπτριών υγείας, 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρωινή βάρδια δεν υπάρχει φύλακας και στην νυχτερινή βάρδια δεν υπάρχει καθαρίστρια.
Κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας καλύπτουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι (νοσηλεύτριες, μαία, επισκέπτρια υγείας, ψυχολόγος, παρασκευάστρια, διοικητικοί, φύλακες, καθαρίστριες).

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και η μονιμοποίηση τους είναι αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας.. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μοναδικής επικουρικής ψυχολόγου που έχει πολύμηνη λίστα αναμονής για ασθενείς».

Τέλος επισημαίνουν ότι: «Πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των κέντρων υγείας προκαλούν οι ακατάλληλες υποδομές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συχνή υπερχείλιση του βόθρου ενώ ταυτόχρονα, διατηρείται ο διαχωρισμός, αν και συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, μεταξύ 1ου Κέντρου Υγείας και 2ου Κέντρου Υγείας καθώς και η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων στους οργανισμούς των Κέντρων Υγείας, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
► να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχής του Κέντρου Υγείας
► να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το κέντρο Υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► να ενοποιηθούν το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας και να ολοκληρωθεί ο οργανισμός του ενιαίου κέντρου υγείας, με τη σύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων προσωπικού».

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα μέσα στα Απριλίου θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, είπε μιλώντας στο ΕΡΤΝews στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς. Τα θέματα που απασχολούν τις εργασίες της συνδιάσκεψης είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Νάσιας Κουτσούμπα, κόρης του 59χρονου μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη. Η κόρη του...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με τη ραγδαία ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι θα εξαλείψει εκατομμύρια...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr