Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πλεύρης στο Πρώτο: Δεν θεωρούμε ότι μηδενίσαμε το κοντέρ – Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μπέου (audio)

«Θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να θεωρήσουμε ότι δεν έχει μεσολαβήσει αυτό το τρίμηνο και με τυχόν λάθη που έχουν γίνει. Όμως αντίστοιχα θα πρέπει να πάρουμε ως ευθύνη το γεγονός ότι οι πολίτες τώρα, ακόμα και με πράγματα τα οποία τους προβλημάτισαν όπως έχουν αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις, πιστεύουν ότι οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και η διακυβέρνηση του τόπου χρήζει, να υπάρξει στήριξη. Όχι όμως ότι μηδενίζει το κοντέρ» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, για τα εκλογικά αποτελέσματα του α’ γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο στόχος των Περιφερειών παραμένει εφικτός σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ενώ σημείωσε ότι «το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε αντάρτη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόταση από την αντιπολίτευση».

«Εμείς είχαμε δώσει πολιτικό στίγμα σε 13 Περιφέρειες και τρεις δήμους. Στις 13 Περιφέρειες, ήδη στις επτά, τα άτομα τα οποία είχαμε στηρίξει, παίρνουν τις Περιφέρειες, στις δε άλλες έξι, κατά βάση η μάχη βρίσκεται με άτομα τα οποία προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. (..) Στην πραγματικότητα μόνο σε μία περιφέρεια, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει αντίπαλος που προέρχεται από την αντιπολίτευση, άρα θεωρούμε ότι στο κομμάτι της Περιφέρειας σε μια πρώτη φάση φαίνεται ότι υπάρχει αποδοχή απέναντι στην κυβερνητική πρόταση. Στους δε Δήμους, ο Δήμος Πειραιά έχει κερδηθεί και έχουμε δύο μάχες, στην Αθήνα που ο Κώστας Μπακογιάννης παίρνει το ποσοστό που πήρε και την προηγούμενη φορά με τεράστια διαφορά από τον κ. Δούκα, στη δε Θεσσαλονίκη είναι μία πιο σύνθετη μάχη. Άρα έχουμε ένα θετικό ισοζύγιο. Δείχνει ότι στηρίζονται οι προτάσεις Νέας Δημοκρατίας, αλλά υπάρχει ένας δεύτερος γύρος που θα επιδιώξουμε να πετύχουμε το στόχο τον οποίο έχουμε θέσει» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης, ενώ τόνισε ότι το γεγονός πως οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στις επιλογές της, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εφησυχασμός ούτε σημαίνει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι μέσα σε αυτό το τρίμηνο «προφανώς έγιναν και πράγματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει θέσει».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου, αρχικά για τον κ. Κασσελάκη και στη συνέχεια για το πολιτικό σύστημα, ο κ. Πλεύρης είπε τα εξής.

«Είναι απαράδεκτη η δήλωση που αναφέρεται σε ομάδα συμπολιτών μας και με έναν τρόπο στοχοποίησης, δηλαδή, να ξέρουμε τι λέμε. Και επειδή πολλές φορές το ακούω, ο κ. Μπέος ψηφίστηκε, πήρε 55-56%, άρα οι πολίτες τον έχουν κρίνει ότι θέλει να συνεχίσει να είναι δήμαρχος, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δίνει το ελεύθερο στον κάθε άνθρωπο να λέει το οτιδήποτε. Γιατί πολλές φορές επικαλούμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία για να καλύψουμε μια σειρά από άλλα πράγματα και κατά την άποψή μου αυτό είναι απαράδεκτο. Εν γένει για το πολιτικό σύστημα, είναι μία εύκολη διαδικασία, το είδαμε και στην περίπτωση των πλημμυρών με έναν εύκολο τρόπο να στοχοποιείται, μα και ο κύριος Μπέος μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος είναι. Τρίτη θητεία είναι δήμαρχος, αν δεν κάνω λάθος, στον Βόλο. Άρα, τι κατέστρεψαν τη χώρα, γιατροί, δικηγόροι και οτιδήποτε;»

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Copyright © 2020 Updatetimes.gr