Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εντόπισαν το «ύποπτο» φάρμακο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τέσσερις φορές επαναλαμβάνονται οι τοξικολογικές εξετάσεις σε κάθε όργανο της Τζωρτζίνας, όπου εντοπίζεται η «ύποπτη» ουσία, που θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατό της, στην περίπτωση υπερδοσολογίας.
Οι επιστήμονες του Τμήματος Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ιατροδικαστικής – Τοξικολογίας Νίκο Ράικο, έχουν καταλήξει ποιο είναι το φάρμακο που θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για βλάβες, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο το άτυχο κορίτσι.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν ύποπτη είναι ουσία που εμπεριέχει το φάρμακο ή το ίδιο το φάρμακο στο σύνολό του, σε περίπτωση που δοθεί υπερβολική δόση. Τα στελέχη του Τμήματος Φαρμακολογίας του ΑΠΘ γνωρίζουν τη λίστα φαρμάκων που λάμβανε η Τζωρτζίνα και θα ερευνήσουν αν το φάρμακο ή η ουσία του εντασσόταν στη φαρμακευτική αγωγή της ή ήταν εκτός αυτής. «Κάθε μέρα είναι ώριμη», αναφέρουν επιστήμονες που ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου του άτυχου κοριτσιού, όσον αφορά την ημέρα εξαγωγής των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων.

Από εκεί και έπειτα, ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, έχοντας στην κατοχή του τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις θα έχει τα πρώτα συμπεράσματα για το τι συνέβη στην Τζωρτζίνα. Στη συνέχεια, θα δώσει μία πρώτη κατάθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που έδωσαν την παραγγελία, με τα σαφή αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού, προκειμένου οι αρμόδιοι αστυνομικοί χειριστές της υπόθεσης να συνεχίσουν το προανακριτικό έργο σε άλλα επίπεδα με πιο συγκεκριμένη στόχευση. Θα ακολουθήσει η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή, με λεπτομέρειες των αιτιών που οδήγησαν στο θάνατο την Τζωρτζίνα.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναφέρουν, χαρακτηριστικά, πως πρώτα θέλουν να έχουν επιστημονικά «πώς» πέθανε η Τζωρτζίνα, από «τι», αν υπάρχει «εξωγενής» παράγοντας και στη συνέχεια «αν» είναι εγκληματική ενέργεια και «ποιος» την διέπραξε.

Η πολυπλοκότητα της υπόθεσης είναι δεδομένη για τους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι εκτός της συνεργασίας ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, θα ανασύρουν «βιβλιογραφία» για την επιστημονική ταυτοποίηση των ιατρικών δεδομένων που έχουν προκύψει.

Αν τα επιστημονικά ευρήματα είναι ικανά ώστε στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, δεν αποκλείεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και άσκησης ποινικών διώξεων, αν και κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν αναμένεται, και η έρευνα θα έχει σημαντικό χρόνο διάρκειας, όπως επισημαίνουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές. Πιθανόν η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, που ανέθεσε την προκαταρκτική εξέταση στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να ζητήσει συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες, εκτός αν υπάρξει κάποια ομολογία, σημαντική κατάθεση, που αλλάζει τα δεδομένα και επιταχύνει τις διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Μακεδονία και...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη νέα διαταγή που υπέγραψε στις 10 Απριλίου ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας και διαβιβάστηκε σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, προστέθηκε ένα επιπλέον προληπτικό...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πύρρος Δήμας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μετά τη γέννηση του πέμπτου παιδιού του. Η Αφροδίτη Σκαφίδα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι,...

ΕΛΛΑΔΑ

«Η ψηφιοποίηση έχει αποκτήσει ένα γενικότερο χαρακτήρα στην Ελλάδα τελευταία. Μιλάμε για μια πλήρη αναβάθμιση των συστημάτων Υγείας. Μιλάμε για τον Ενιαίο Ατομικό Φάκελο...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr