Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει τη βία Ισραηλινών στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξέφρασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη βαθιά του ανησυχία για την αυξανόμενη βία εποίκων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Δήλωση του Πρέσβη James Kariuki στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξαιρετικά ανήσυχο για την αυξανόμενη βία από τους εποίκους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Μέχρι στιγμής το 2023, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν καταγράψει 591 περιστατικά που σχετίζονται με εποίκους που είχαν ως αποτέλεσμα θύματα Παλαιστινίους, υλικές ζημιές ή και τα δύο. Αυτός είναι ο υψηλότερος μηνιαίος μέσος όρος περιστατικών από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές. Αυτό περιλαμβάνει τη δολοφονία του Παλαιστίνιου Κουσάι Τζαμάλ Μαατάν από εποίκους, την οποία το ΗΒ καταδικάζει.

Ο εκτοπισμός περισσότερων από 400 Παλαιστινίων σε επτά κοινότητες από τη γη τους λόγω της συνεχιζόμενης βίας από τους εποίκους είναι απαράδεκτος. Ως κατοχική δύναμη, το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο να παρέχει ασφάλεια στον τοπικό πληθυσμό.

Οι ισραηλινές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να λογοδοτήσουν και να αποτρέψουν όσους έχουν κάνει τη ζωή των Παλαιστινίων –όπως στις κοινότητες του Al Qaboun και του Al Mughayyir– αφόρητη. Αυτό περιλαμβάνει τη διεξοδική διερεύνηση κάθε περιστατικού βίας από εποίκους για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη και να τερματιστεί η κουλτούρα της ατιμωρησίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Τελ Αβίβ το Σάββατο 12 Αυγούστου, στην πόλη Huwara της Δυτικής Όχθης στις 19 Αυγούστου και στους λόφους της Νότιας Χεβρώνας μόλις σήμερα. Αυτές οι επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή άλλων τεσσάρων αθώων Ισραηλινών. Η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και την υποκίνηση της.

Βλέπουμε επίσης συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των εξώσεων και των κατεδαφίσεων. Την Παρασκευή 17 Αυγούστου, το Ισραήλ κατεδάφισε ένα σχολείο της Κοινοπραξίας Προστασίας της Δυτικής Όχθης στην Ein Samiya. Η συνεχιζόμενη κατεδάφιση της παλαιστινιακής περιουσίας και οι εκδιώξεις από τις ισραηλινές αρχές από τα σπίτια τους είναι αντίθετες με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, θέτει τους Παλαιστίνιους σε κίνδυνο βίαιης εκτόπισης και προκαλεί περιττό πόνο στους απλούς Παλαιστίνιους. Αυτό είναι επιζήμιο για την ειρηνευτική διαδικασία. Το Ισραήλ πρέπει επίσης να παράσχει επειγόντως έναν σαφή, ξεκάθαρο διάδρομο για κατασκευή από τους Παλαιστίνιους στην περιοχή Γ.»

Ο Πρέσβυς James Kariuki σημείωσε τη βαθιά κρίση χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η UNRWA και η οποία μπορεί να είναι σταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή, μόνο εάν είναι σε θέση να παρέχει ζωτικές υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Ο κ. Kariuki κάλεσε τα μέλη του συμβουλίου και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστούν συλλογικά για να καλύψουν κρίσιμα κενά χρηματοδότησης.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη | ΕΡΤ

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς «φρένο» συνεχίζονται οι ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά, επιβαρύνοντας περαιτέρω το κόστος κατασκευής νέων κτιρίων αλλά και τις ανακαινίσεις. Τον περασμένο Απρίλιο καταγράφηκαν στα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος για το 53% των παροχών πραγματοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από την έναρξη του προγράμματος, όπως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πρότασή του για μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με κέρδη έως 200.000 ευρώ, επανέλαβε από τον Πειραιά, ο πρόεδρος του...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα Παρασκευή οι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας και δύο ιδιώτες, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε κύκλωμα που εκβίαζε...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr