Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Β. Παπαδόπουλος για τα επεισόδια με κουκουλοφόρους στη Χλώρακα της Κύπρου: Η Αστυνομία, η Κυβέρνηση, το κράτος θα επιβάλει τον νόμο και την τάξη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για τα επεισόδια στη Χλώρακα, με τη συμμετοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΚΥΠ και του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά τη σύσκεψη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στη σύσκεψη «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε ενδελεχώς και δια ζώσης για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Χλώρακα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρείτο ενήμερος καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και ενημερώθηκε τώρα συνολικά για όλα τα γεγονότα και από κοντά. Συζήτησαν με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Διοικητή της ΚΥΠ το επιχειρησιακό σχέδιο που υπάρχει για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η ηρεμία στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολές, ώστε να διασφαλιστεί αυτό που πρέπει, η ασφάλεια στην περιοχή με όλους τους τρόπους που διαθέτει το κράτος».

Πρόσθεσε ότι «έχετε γίνει μάρτυρες του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση από τη μέρα που ανέλαβε αντιμετωπίζει το Μεταναστευτικό, το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, με όλους τους τρόπους. Έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ οι ελεύσεις, έχουν αυξηθεί οι επιστροφές, έχουν αυξηθεί στο διπλάσιο οι εξετάσεις των αιτήσεων.

Για το συγκεκριμένο θέμα της Χλώρακας και το συγκεκριμένο υποστατικό έχουν ληφθεί αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου οι οποίες εκτελούνται κατά γράμμα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έχει τεθεί και χρονικό όριο της 1ης Σεπτεμβρίου, θα ολοκληρωθεί και αυτό το θέμα. Γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν. Το επίσημο κράτος κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν».

Ερωτηθείς αν αναμένεται να αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει σχεδιασμός, η Αστυνομία βρίσκεται και θα βρίσκεται στην περιοχή, ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει οτιδήποτε άλλο. Και η έκκληση μας είναι να μη γίνει οτιδήποτε άλλο».

Ερωτηθείς αν εξετάζεται η λήψη επιπρόσθετων μέτρων μετά και τα χθεσινά επεισόδια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και Κυπρίων δεν έχουν γίνει, αυτά αποφεύχθηκαν και αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Εκείνο που έγινε είναι ότι μετά που διαλύθηκε (η διαδήλωση), κάποιοι κουκουλοφόροι με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα παρεισφρήσαν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Η Αστυνομία, η Κυβέρνηση, το κράτος θα επιβάλει τον νόμο και την τάξη».

Σε ερώτηση είπε ότι «από την πρώτη στιγμή και η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας ήταν εκεί και παρά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όλα κύλησαν ομαλά ως ένα σημείο. Μετά από αυτό το σημείο γίνατε μάρτυρες του τι έγινε. Δεν θα επιτραπεί να διασαλευτεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι «έγιναν συλλήψεις και λήφθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, αλλά και τα αποτρεπτικά μέτρα και θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτή τη βάση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι Σύρος διαδηλωτής που βρέθηκε θετικός στο ναρκοτέστ βρισκόταν στις διαπραγματεύσεις με την Υπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν ήταν στις διαπραγματεύσεις, συνόδευσε έναν εκ των Σύρων εκείνη την ώρα. Από εκείνη την ώρα που βρέθηκε στον αστυνομικό σταθμό καταγγέλθηκε για κάποιες άλλες δηλώσεις και αναρτήσεις του και στη συνέχεια συνελήφθη».

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «όποιοι έχουν παραβιάσει τον νόμο θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη».

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εγκατέστησε γρήγορα δύο επιπλέον σειρές συσκευών φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου στο εργοστάσιό του στο Φορντό και άρχισε να εργάζεται σε περισσότερες,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται να είναι προ των πυλών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με γνώμονα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρωθυπουργός, την...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον Ωρωπό, περίπου στις 20:00 χθες το βράδυ, κοντά στην παραλία 5 κουκουλοφόροι με μαύρα ρούχα και όπλα στα χέρια, έσπασαν τη τζαμαρία μονοκατοικίας,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr