Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πρωτοφανής η έλλειψη αίματος – Το NHS ζητά αναβολή στις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις

Η Βρετανία αντιμετωπίζει πρωτοφανή έλλειψη αίματος, προειδοποίησε σήμερα (12/10) το εθνικό σύστημα υγείας, ζητώντας από τα νοσοκομεία να αναβάλουν τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, ένα γεγονός που μπορεί να παρατείνει ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα που αναγκάζονται να περιμένουν ορισμένοι ασθενείς.

Η υπηρεσία Αιμοδοσίας και Μεταμοσχεύσεων (NHSBT) του NHS, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σήμανε σήμερα, για πρώτη φορά στα χρονικά, «πορτοκαλί συναγερμό» για τα αποθέματα αίματος.

Αυτό σημαίνει ότι καλούνται τα νοσοκομεία να λάβουν μέτρα για να διαφυλάξουν τα αποθέματα αίματος, ενδεχομένως να αναβάλουν επεμβάσεις ώστε να διασφαλίσουν ότι το αίμα θα δίνεται στους ασθενείς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εξήγησε η NHSBT. Ζήτησε επίσης από τους δωρητές να κινητοποιηθούν για να ανανεώσουν τα αποθέματα που συνήθως αρκούν για έξι ημέρες.

Τα δημόσια νοσοκομεία της Βρετανίας αντιμετωπίζουν ήδη σειρά προβλημάτων: από τους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι τις ελλείψεις προσωπικού, τον συνωστισμό στις μονάδες επειγόντων περιστατικών, τις καθυστερήσεις των ασθενοφόρων και τον μεγάλο χρόνο αναμονής για τα χειρουργεία, δεδομένου ότι ξαναμπήκαν στη λίστα όλες οι επεμβάσεις που είχαν ακυρωθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας. Η απεργία των νοσηλευτών, που ζητούν αυξήσεις μισθών για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, απειλεί να διαταράξει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων. Το μεγαλύτερο συνδικάτο του τομέα αυτού διενεργεί ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν και πότε θα προκηρυχθεί η απεργία.

«Το να ζητήσουμε από τα νοσοκομεία να περιορίσουν τη χρήση αίματος δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία», είπε η Γουέντι Κλαρκ, η προσωρινή διευθύντρια του NHSBT. «Οι ασθενείς είναι προτεραιότητά μας. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους ασθενείς των οποίων οι επεμβάσεις μπορεί να αναβληθούν», πρόσθεσε.

Η NHSBT ανέφερε ότι η διατήρηση των αποθεμάτων αίματος αποτελεί «πρόκληση» για την υπηρεσία μετά την πανδημία, αφενός λόγω της έλλειψης προσωπικού και αφετέρου επειδή οι δωρητές διστάζουν να πάνε στα κέντρα αιμοδοσίας στις μεγάλες πόλεις. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ανέφεραν σήμερα ότι δυσκολεύονταν να κλείσουν ραντεβού για να δώσουν αίμα ή τα ραντεβού τους ακυρώνονταν την τελευταία στιγμή, επειδή δεν υπήρχε προσωπικό για να τους αναλάβει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον απαγόρευσε χθες την εισαγωγή στις ΗΠΑ αλουμινίου, χαλκού και νικελίου ρωσικής προέλευσης, στο πλαίσιο επιπρόσθετων κυρώσεων που επιβάλλει από κοινού με τη...

ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά μετά την ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πραγματοποίησε έξοδο με τον πρωτότοκο γιό του, ενώ στην άλλη πλευρά του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τα στατιστικά δεδομένα και τους αριθμούς που αποτυπώνουν όσα έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΣΥ, απάντησε ο υφυπουργός Υγείας...

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας άντρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, έπεσε νεκρός έξω από το γήπεδο της Τότεναμ στο Λονδίνο, το βράδυ του Σαββάτου...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr