Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρυξέλλες: Στις 12 Οκτωβρίου το Συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το Συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης επανέρχεται με επίκεντρο τις πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έπειτα από μία εξαιρετικά επιτυχημένη αρχή, το 2022, το συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, στις 12 Οκτωβρίου, στο Sofitel Brussels Europe Hotel.

Το φετινό συνέδριο θα εστιάσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Ανατολική Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως ο ενεργειακός μετασχηματισμός και αυτονομία της περιοχής, η ενδεχόμενη ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συνέχιση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Με αφορμή τους γεωπολιτικούς μετασχηματισμούς που επιβάλλονται από τη συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής, η ανάγκη για ενισχυμένη περιφερειακή συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας σταθερότητας και ευημερίας.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες, που θα συμμετάσχουν από το ευρύ φάσμα της ευρωπαϊκής πολιτικής, ξεχωρίζουν οι: Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Olivér Várhelyi, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την πολιτική γειτονίας και διεύρυνσης, Δημήτρης Καιρίδης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Megi Fino, αναπληρώτρια υπουργός της Αλβανίας, αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά θέματα και Εξωτερικές υποθέσεις, Ίβα Πέτροβα, αναπληρώτρια υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Geoffrey Pyatt, υφυπουργός των ΗΠΑ για θέματα ενεργειακών πόρων, Matthew Baldwin, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενέργεια, Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής, Declan Costello, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για της Οικονομία, Beate Gminder, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και Εσωτερικές υποθέσεις, Γιώργος Παγουλάτος, Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν επίσης διακεκριμένοι ομιλητές, όπως οι: Angelina Eichhorst, Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης στο Βέλγιο, Meglena Kuneva, Πρέσβης της ΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης (2018-2022), Ιωάννης Χατζηγιάννης, Προϊστάμενος του γραφείου της DG REFORM στην Αθήνα, Dr. Badr Abdelatty, Πρέσβης και Επικεφαλής της αποστολής στην ΕΕ από την Αίγυπτο, Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Μιχάλης Αργυρού, Πρόεδρος του Συµβουλίου Οικονοµικών Εµπειρογνωµόνων του υπουργείου Οικονομικών, Gerlinde Niehus, Αναπληρώτρια Επικεφαλής για θέματα Άμυνας του ΝΑΤΟ, Esther Pozo Vera, Επικεφαλής Ασύλου και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mustafa Aydin, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων της Τουρκίας, Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Μαριλένα Κοππά, καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Antonia Colibasanu, COO, Ειδική Αναλύτρια Γεωπολιτικής.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν επίσης οι: Μαρία-Ρίτα Γκάλλη, CEO της ΔΕΣΦΑ, Jorgo Chatzimarkakis, CEO, Hydrogen Europe, Endy Zemenides, Εκτελεστικός Διευθυντής του Hellenic American Leadership Council.

www.ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εγκατέστησε γρήγορα δύο επιπλέον σειρές συσκευών φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου στο εργοστάσιό του στο Φορντό και άρχισε να εργάζεται σε περισσότερες,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται να είναι προ των πυλών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με γνώμονα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρωθυπουργός, την...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον Ωρωπό, περίπου στις 20:00 χθες το βράδυ, κοντά στην παραλία 5 κουκουλοφόροι με μαύρα ρούχα και όπλα στα χέρια, έσπασαν τη τζαμαρία μονοκατοικίας,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr