Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Έστειλαν υπολογιστές, προτζέκτορες και βιβλία σε μαθητές σχολείου στη Θάσο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ποταμιάς, στο απομακρυσμένο νησί της Θάσου. Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο που είναι χτισμένο πάνω στην πλαγιά του ψηλότερου όρους του νησιού και φιλοξενεί δεκάδες παιδιά που μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα.

Σε επιστολή της προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρο Λιβάνιο, η διευθύντρια του συλλόγου διδασκόντων, Γεωργία Κυριαζίδου, γνωστοποιούσε τις ελλείψεις σε επίπεδο εξοπλισμού και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η σχολική μονάδα ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση για την αντιμετώπισή τους όπου είναι εφικτό γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι πως αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Άμεσα το αίτημα για λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου που θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιπέδου παροχής γνώσεων περιήλθε στο γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, για τη διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης. «Το σχολείο είναι η μόνη μας ελπίδα μαζί με την ψυχή που βάζουν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και τοπική κοινωνία. Το αυριανά μέλη της κοινωνίας μας θα είναι τα παιδιά μας», σημείωνε η κυρία Κυριαζίδου, μεταξύ άλλων, στην πρόσκλησή της για βοήθεια στη σχολική μονάδα που υπηρετεί.

Έτσι, σε μικρό χρονικό διάστημα εστάλησαν στο νησί της Θάσου ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σταθεροί και φορητοί, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως πολυμηχάνημα – εκτυπωτή αλλά και προτζεκτόρες που συνοδεύοταν από αρκετά βιβλία που θα ενισχύσουν σημαντικά τη βιβλιοθήκη των παιδιών του σχολείου.

«Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς, επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας στην προσπάθεια του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λιβάνιου Θεόδωρου να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για την ευγενική χορηγία-δωρεά στο Σχολείο μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του σχολείου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας πως: «Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη βοήθειά σας, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου και στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών μας!».

«Σας διαβεβαιώνουμε, ότι η πολύτιμη προσφορά του τεχνολογικού αυτού εξοπλισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια που κάνουμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στους μαθητές μας, θα διευκολύνει σημαντικά το έργο της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας και θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία της μάθησης στο Σχολείο μας», καταλήγει η κυρία Κυριαζίδου.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, στα πλαίσια του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 16-4-2024, στον Ταύρο, από την Ομάδα Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών Αττικής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 33χρονος...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επιτυχή έκβαση της 9ης Διάσκεψης «Our Ocean Conference» αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στο ΕΡΤNews μετά το πέρας των...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μακάβριο όσο και πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ συγγενών την ώρα της ταφής του αγαπημένου τους προσώπου, απασχόλησε τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr