Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Brexit: Κοντά στις υπογραφές νέας συμφωνίας Σούνακ – Φον ντερ Λάιεν

H πρόεδρος του Ευρωπαίου Συμβουλίου συναντάται σήμερα (27/2) στο Ουίνδσορ με τον Ρίσι Σούνακ. Αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία και να υπογράψουν το νέο Πρωτόκολλο για την Βόρεια Ιρλανδία.

Το περιεχόμενο του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά όπως φαίνεται ότι όλα είναι έτοιμα.

Αν και υπήρχαν αντιδράσεις στη νέα συμφωνία του Ρίσι Σούνακ με την ΕΕ για το Brexit, αρχής γενομένης από τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τους Times έχει την υποστήριξη του υπουργικού συμβουλίου του.

Οι υπουργοί δεν θα παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία αφού ενημερώθηκαν εκτενώς το Σαββατοκύριακο, αναφέρει στο δημοσίευμα.

Ο Steve Baker, υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, είναι μεταξύ εκείνων που ενέκριναν το σχέδιο ενώ πρόκειται να ενημερωθεί για τις σημερινές εξελίξεις.

Ωστόσο, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα δεχτεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για απογευματινό τσάι.

Η συνάντηση εκλαμβάνεται ως παρέμβαση του Βασιλιά στην πολιτική, ακόμη και έγκριση της συμφωνίας, αν και όπως είπε ο εκπρόσωπος του Παλατιού η συνάντηση ζητήθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Μούσταφά είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη μέρα της Συνόδου στην Ελβετία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και το ενδιαφέρον στρέφεται στην τελική διακήρυξη της Διάσκεψης. «Είμαστε εδώ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr